Sjef van Dongen

Sjef van Dongen (1979)

Studeerde een combinatie van plantenteeltwetenschappen en bedrijfskunde aan de IMG_0183Wageningen Universiteit. Daarna werkte hij  in de agribusiness en voedingsmiddelenindustrie. In 2008 heeft hij het roer omgegooid en besloten een bedrijf op te starten met de naam Fruitzforlife met als ideaal informatie beschikbaar te maken voor een gezonde en duurzame samenleving. Als voorbeeldproject is hij een eigen biologisch tropisch fruitteeltbedrijf van 5 hectare in Brazilië begonnen. Daarna kwam er ook een permacultuurtuin met voedselbos in wording van 1,2 hectare in Zeeland, Noord-Brabant. In Nederland zijn zoveel interessante ontwikkelingen, dat hij steeds meer in Nederland verblijft.

Je kunt Sjef wakker maken voor:

  • Permacultuur Advies, ontwerp & realisatie. Zijn kracht is het vertalen van theorie naar de praktijk, het optimaliseren van processen en het zoeken naar natuurlijke oplossingen en mogelijkheden. (Tropisch)fruit is zijn specialiteit.
  • Een rondje door de tuin of natuur. Het liefst gaat hij zelf ‘s ochtends alle ontwikkelingen observeren in de tuin. Ook inspireert hij graag anderen voor permacultuur.
  • Het beschikbaar maken (teelt en inkoop) van vers, biologisch en plantaardig voedsel.
  • Sporten, zoals hardlopen met de hond of fietsen met anderen.

PDC diploma Sjef bijgesneden