Recensies

Sjef,
Je had gelijk. De opbrengst in het 2e teeltseizoen was fenomenaal!!
Ik ga eind dit jaar weer een bodemmonster nemen. Ik ben benieuwd hoe het er dan uit ziet met de mineralen en spoorelementen.

Groetjes en nogmaals dank: alles met lavagruis en compost doet het vele malen beter dan de (nu nog oma plantenborders die we inzaaiden met ‘bijenbloemenweide/groenbemesters’) kale borders… tof om te zien. In de praktijk..

Van alle voedselbossen die ik tot nu toe heb gezien komt Fruithof de Brand akelig dicht bij mijn droombeeld, met de fruit EN groenteteelt, kassen, opkweek van fruitboompjes, kippen, rondleidingen en natuurschoon.

Sjef,
Ik word helemaal vrolijk van jouw manier van werken. Dat door denken, snel schakelen en antwoorden is namelijk elke dag mijn wereld en ik vind het heerlijk om met dit soort mensen te werken.
Dus top.

Wat een inspirerende, zinvolle dag! Mooi om met een groep mensen samen te zijn die de wereld een stukje beter en groener willen maken. De opbouw van de dag was erg goed, met een compacte introductie, heldere basisbeginselen en een heleboel praktische tips die je in boeken meestal niet terugvindt. Dank je wel hiervoor!

Marlien ter Heijne

Beste Sjef en Wilma

1) Fantastische dag waardoor ik me weer zeer geïnspireerd voel om weer nieuwe stappen te zetten in onze omgeving,  ook door het adagio voor nu en later.
2) Door de grote feitenkennis een bron van mogelijkheden waar je de wereld een stuk mooier door kan maken.
3) Ook door niet alleen met jullie eigen projecten bezig te zijn maar andere ook mogelijkheden te gunnen (voorbeeld o.a van de bijenkast) bereiken jullie een veel groter gebied dan dat je anders met zijn tweeën zou kunnen bereiken. Daarnaast een fantastische maaltijd en verzorging.
Zo,n cursus gun je toch ieder mens.
Wij gaan weer met veel zin verder.
Tot snel.
Margriet Rammelt

Dag Wilma en Sjef,

Hartelijk dank voor de gastvrijheid in jullie permacultuurtuin,

En voor alle tijd en energie die jullie in de voorbereiding en in het permacultuurweekend zelf gestoken hebben.

Geweldig wat jullie tot stand hebben gebracht in enkele jaren! Van zulke kale weide.

Ik vind dat Sjef  mooie duidelijke presentaties heeft gegeven ook zaterdagavond,
Op een profesionele doch ongedwongen manier met veel ruimte om vragen te stellen. Datzelfde geldt ook voor de rondleiding.

Dag Sjef, Wilma en Toon (de imker),

dat smaakt naar meer, letterlijk en figuurlijk! Jullie hebben ons weer opnieuw enthousiast gemaakt voor onze tuin. We gaan meteen met de vele adviezen en tips aan de slag. De zaden zijn al besteld en er ligt al een lijst klaar voor planten die we in de herfst willen aanschaffen. We hadden al boeken over permacultuur in huis maar pas als je het ziet in de praktijk en als je deskundige uitleg krijgt van zulke enthousiaste mensen als jullie zijn, dan komt het toch beter bij je binnen. Nu eerst aan de slag met de bodem en dan komt het helemaal goed met onze tuin.

Dank je wel en graag tot ziens,

Roy en Betsy Hoeke

Ik vond het een hele goede inhoudelijke cursus. Veel praktische informatie en tips zoals de oogst bewaren, plantenkeuzes, bodemverbeteren etc. En heel leuk om die flow hive in werking te zien!

Buiten dat ik heel veel nieuwe informatie heb gehoord was het ook heel gezellig, leuke groep, leuke mensen!

Super bedankt voor alles en wie weet tot ziens!

Groetjes Ellen

Nogmaals bedankt voor de gezellige en leerzame borrel van afgelopen vrijdag. Ik was erg onder de indruk van je rijke en schitterende tuin. Ik heb zoveel dingen gezien die ik ook graag wil voor mijn toekomstige tuin. En ik wil graag meer weten over het inzetten van kippen en kalkoenen in het voedselbos, gewascombinaties en functionele diversiteit in het voedselbos, de ondergrondse watertanks en hergebruik van regenwater, jouw mening over voedselboscursussen die op dit moment bestaan in NL, en hoe ik aan die roze druif kan komen die ik heb geproefd en nog veeeeeel meer.

Reacties zijn gesloten.