• https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/08/5402kl-kleefsestraat.jpg
  • https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/08/5402kl-kers.jpg
  • https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/08/5402kl-perzik.jpg

Eetbare tuin bij woonhuis (525m2) Particulier

In 2015 zijn wij Edwin & Femke verhuisd naar onze huidige woning op de Kleefsestraat te Uden.

De woning dateert uit 1965 en zo ook de tuin. Er is een patio tuin, dit is de achtertuin, en een lange zijtuin aan de straat kant. Alle beplanting in de tuin is niet eetbaar en wij wilden graag een eetbare tuin, dwz een moestuin en fruitbomen en struiken. Na overleg met Fruitzforlife Sjef en Wilma, hebben ze een beplantingsplan voor ons gemaakt met alles wat we wilden met de tuin.

Voor de 4 kinderen ieder hun eigen moestuintje en een voedselbos met appels en peren.
In de binnen tuin plek voor aardappels, palmkool, kruiden en andere groenten.
In november 2015 zijn we al begonnen met het verwijderen van al de oneetbare beplanting.

Terassen aangepast en een haag met beukenboompjes aangelegd met wat er uit de patio kwam. Hierdoor is er een mooie haag gekomen aan de straatkant om zo de tuin enigszins af te scheiden. Na enkele aanhangers compost in de beplantings plekken was de tuin gereed voor de beplanting.

Alle beplanting is zoveel als mogelijk is biologisch. Dit garandeert gezonde planten en vruchten. Rond maart 2016 hebben Sjef en Wilma de nieuwe planten gebracht en hebben we samen de gehele tuin beplant.

Leiappels, een peer, kersen, bessenstruiken, pruimenboom, perziken, kiwi’s, een kaki en 2 pawpaw’s. In de zomer van 2016 gaven de appels en perziken meteen vruchten.
Geweldig om te zien dat er zo veel in je tuin kan groeien. Volgend jaar zijn we benieuwd hoe alles nog beter gaat gedijen.