• https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/09/biddinghuizen-drone.jpg
  • https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/09/foto-oost.jpg
  • https://www.fruitzforlife.nl/wp-content/uploads/2017/09/Zonering.jpg

Ontwerp agrarisch perceel met voedselbos te Biddinghuizen (1ha) Particulier

De bewoners willen het landbouwperceel ter grootte van ongeveer 1 hectare, grenzend aan de zuid-oost zijde van het woon/bouwblok, gelegen te Biddinghuizen, inrichten op basis van permacultuur en agroforestry principes.

Tevens willen zij de huidige tuin en groenstrook gelegen tussen het woon/bouwblok en het betreffende perceel mee laten nemen in het totaalontwerp.

Het idee is om een soort van voedselbos met het open karakter van een boomgaard aan te leggen, met daarin een vijver met natuurlijke zone en een houtwal rondom het perceel.

Verder is een publieke – en niet publiek zone wenselijk, zodat het terrein toegankelijk en beschikbaar is voor anderen zonder op privacy in te hoeven leveren.

Ook zou het leuk zijn om het micro klimaat aan de zuid-oost zijde van de grote schuur te benutten o.a. door het aanleggen van een terras en de plaatsing van een koepelkas.

Aanvullende kernwoorden:
Productief, mooi, onderhoudsvriendelijk, maaien, ruime plantafstanden, met name notensoorten, bloemenmengsel, divers mengsel, creëren zichtlijn vanaf huis, windkering.