Visie

Fruitzforlife ontwerpt eetbaar landschap, begeleidt bij de realisatie daarvan en geeft advies bij bestaande projecten.
Ter inspiratie worden er rondleidingen gegeven op ons demonstratieproject. Sinds 2008 is Fruitzforlife actief in de praktijk bezig met de ontwikkeling van eetbaar landschap. Daarbij is het doel een productieve mooie tuin waar gezonde producten uit voortkomen en tegelijkertijd een duurzaam beheer van de aarde.

Wij zijn lid van Agroforestry Nederland en dragen bij aan Stichting Fruitcultuur Brabant

Overvloed – Abundance
Onze visie is dat er overvloed bestaat voor iedereen. Dat willen we creeren, laten zien en delen.

Slim permacultuurontwerp

Slim permacultuurontwerp zorgt voor ‘overvloed’ op alle vlakken zoals gezondheid, duurzaamheid en zelfvoorzienendheid. We zijn als mensen tot meer in staat dan we vaak denken.

Samenwerking
Een gezonde en duurzame samenleving bereiken we door dit samen met anderen na te streven en samen kennis en ervaring te delen. ‘Als je snel wil gaan doe het alleen, als je ver wilt komen doe het met anderen’. Samenwerking is essentieel.

Achtergrond en Inspiratie
– Studie plantenteelt/bedrijfskunde WUR (Sjef)
– Studie Voeding en Gezondheid (Wilma)
– Permaculture Design Course bij het Permaculture Research Institute van Geoff Lawton en Bill Mollinson in Australie (beide).
Natural hygiene (beide): Deze wetenschap heeft als bestudeerd de natuur en leert daarvan hoe wij als mensen kunnen functioneren. Wij kunnen uit de natuur alles halen wat we nodig hebben.
– Inspirerend is de boekenreeks van Anastasia ‘De zoemende ceders’ geschreven door Vladimir Megre. Deze boeken zetten op een unieke manier vanuit een ander perspectief uiteen hoe een samenleving er ook uit zou kunnen zien.
– Advanced forest gardening course bij het Agroforestry Research Trust (A.R.T.) van Martin Crawford in Engeland (beide).